Kirsten Schippers

Mijn naam is Kirsten Schippers . Ik ben geboren in 1992 en woon al mijn hele leven in Waddinxveen. Eerst natuurlijk bij mijn ouders maar inmiddels heb ik mijn eigen plek in ons dorp. Mijn basisschooltijd bracht ik door op de Kardinaal Alfrink school en vervolgens heb ik het VWO gedaan op het Coenecoop College. Daarna ben ik Bestuurskunde gaan studeren aan de universiteit van Tilburg. Na een jaar ben ik echter Bestuurskunde gaan studeren aan de Universiteit Leiden. Tijdens deze bacheloropleiding heb ik daarnaast 6 maanden aan de universiteit van Konstanz in Zuid-Duitsland gestudeerd.  In 2017 heb ik mijn studerende leven afgesloten door het behalen van een Master Crisis and Security management aan de universiteit van Leiden.

Naast de kennis die ik door mijn studie heb, heb ik ook ervaring opgedaan binnen de gemeente Waddinxveen.  Ik ben 7,5 jaar lid geweest van de Jongerenraad/JAR. En via deze Jongerenraad ben ik 4 jaar lang de afgevaardigde geweest in de WMO-Raad. Vanaf 2010 ben ik lid van de WeWa.  In 2014 ben ik in de raad gekomen als raadslid en sinds december 2015 ben ik Fractievoorzitter van de WeWa

Daarnaast ben ik tussen 2010 en 2015 werkzaam geweest in zorgcentrum Floravita in Boskoop als facilitair medewerker en als oproepkracht op de receptie.

Ik hoop dat ik door de kennis en ervaring die ik heb opgedaan, door zowel mijn studie als ook de Jongerenraad en de WMO- raad, een bijdrage kan leveren voor de Waddinxveense samenleving. Binnen de Waddinxveens politiek hou ik mij vooral bezig met de zaken die te maken hebben met het sociaal domein dus zowel de jeugdzorg als de WMO. Daarnaast hou ik mij ook bezig met zaken op het gebied van veiligheid en de bestuurlijke zaken binnen de gemeente Waddinxveen.

Het is in mijn ogen van belang dat zowel jongeren als ouderen graag in Waddinxveen willen wonen. En dan niet alleen naast elkaar maar zeker ook met elkaar. Samen sta je tenslotte sterker! Om dit te kunnen bereiken is van belang dat er met de burgers gepraat wordt in plaats van alleen maar over de burgers. We zijn tenslotte volksvertegenwoordigers en om het volk te kunnen vertegenwoordigen dien je te weten wat er speelt. En dat kan maar op één manier: door met ze te praten en nog belangrijker naar ze te luisteren!