Powervrouw # 2: Raadslid Sylvia Vink (WeWa)

Waddinxveen – Na een oproep van de gemeente aan inwoners om lokale ‘powervrouwen’ in het zonnetje te zetten op Internationale Vrouwendag op 8 maart, werden 30 gegadigden naar voren geschoven, onder wie Sylvia Vink, raadslid van de gemeente Waddinxveen. In deze rubriek aandacht voor haar.

De initiatiefnemers van de actie zijn de wethouders Brigitte Leferink en Kirsten Schippers. “Allebei ook echt powervrouwen”, vindt Vink. “Alle vrouwelijke raadsleden kregen een bloemetje. In eerste instantie dacht ik; Ik doe toch gewoon mijn werk? Al is een bedankje voor ‘gewoon je ding doen’ ook altijd fijn.”

Volgens haar zijn de vrouwen in de raad en het college van Waddinxveen goed vertegenwoordigd. “Maar dat is zeker niet overal het geval.”

Vind jij jezelf een powervrouw?
“Dat wordt wel van mij gezegd door de mensen om mijn heen. Zelf vertaal ik het woord ‘power’ liever naar energie en kracht. En ja, ik heb veel energie en ben enthousiast.”

En wie vind jij nou een powervrouw?
“Ik heb vooral bewondering voor oudere vrouwen die op latere leeftijd alleen zijn komen te staan. Deze vrouwen zijn opgevoed in een tijd ver voor de emancipatie en digitalisatie. Ik heb bewondering voor hun aanpassingsvermogen, flexibiliteit, leer- en doorzettingsvermogen. Daar is kracht en energie voor nodig.”

 

Bron: https://www.hartvanwaddinxveen.nl/nieuws/human-interest/21961/powervrouw-2-raadslid-silvia-vink-wewa-

 

Geplaatst in Uncategorized.