In memoriam: John van der Steldt

John van der Steldt werd geboren op 4 maart 1965 geboren te Schelluinen. Hij kwam uit een boeren familie en heeft de Land- en tuinbouwschool bezocht.

Op 17 jarige leeftijd kreeg hij leukemie. Op 16 juni 1983 kreeg hij een beenmergtransplantatie die zijn leven redde. Hij beschouwde die datum als zijn 2e verjaardag. Zijn hele leven heeft John te maken gehad met de gevolgen en de nasleep van zijn ziekte. John heeft gewerkt als proces operator in de voeding en de chemie. In september 2011 werd hij afgekeurd om te werken.

Sinds 2011 was John woonachtig in Waddinxveen. Hij woonde samen met zijn grootste maatje Diane van Zanten. John was een dierenvriend. Veel mensen kennen hem van het lopen met zijn honden. Op het laatst had hij nog 2 labradors Levi en Roxy.

In Waddinxveen heeft John veel vrijwilligers werk verricht:. In 2012 trad hij toe tot het  Wijkplatform Bomenwijk/Groenswaard. Daarin heeft hij geholpen om veel moois te organiseren. Ook was hij o.a. mede oprichter van de buurtpreventie.

John was erg geïnteresseerd in de politiek, eerst op de achtergrond voor de provincie bij een landelijke partij. Van 2016 tot december 2021 was hij lid van WeWa. Na de verkiezingen in 2018 is John voor deze partij raadslid geweest tot in december 2021.

John is 8 januari 2023 op 57-jarige leeftijd overleden.

Wij wensen zijn naasten veel sterke bij het verwerken van dit verlies.

Geplaatst in Uncategorized.