WeWa: Meer dwang bij ondernemers mag best

Weerbaar Waddinxveen vindt dat de gemeente Waddinxveen strengere eisen mag stellen aan ondernemers om duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Dat zei de partij woensdag 13 mei bij de digitale commissievergadering. “Er mag best wat verder worden gegaan dan de geldende eisen.”

WeWa-fractievoorzitter Sylvia Vink bracht het ter sprake bij de behandeling van het duurzaamheidsplan voor het komende jaar. Daarin staan alle acties genoemd die de gemeente gaat uitvoeren om Waddinxveen duurzamer te maken. “Het mag allemaal best wat dwingender”, reageerde Vink. Zij zei dat haar fractie een motie overweegt waarin wordt opgeroepen om bijvoorbeeld voorwaarden te stellen aan nieuw- en verbouw van bedrijfspanden. Zij noemde het verplicht opwekken van zonne-energie via zonnepanelen op de daken. “We willen een goede duurzame gemeente zijn en dan moeten we hierin ook stappen ondernemen. Een beetje duurzaamheidsdwang mag best.”

Vink drong er ook op aan dat de elf laadpalen voor elektrische auto’s, die binnenkort verspreid over Waddinxveen worden geplaatst, op strategische punten komen. “Bij belangrijke openbare voorzieningen zoals winkelcentra, kerken en het uitvaartcentrum. Die laadpalen moeten er niet alleen komen voor de Waddinxveners, maar ook voor bezoekers van buitenaf.”

Bron: https://www.hartvanwaddinxveen.nl/nieuws/algemeen/20270/wewa-meer-dwang-bij-ondernemers-mag-best-

Geplaatst in Uncategorized.