WeWa wil toerisme in Waddinxveen meer stimuleren

<p>In coronatijd trekken steeds meer mensen eropuit met een camper.</p>

Waddinxveen – De politieke partij Weerbaar Waddinxveen vindt dat de gemeente beter haar best moet doen om het toerisme te stimuleren. Dat is de achterliggende boodschap van een motie die fractievoorzitter Silvia Vink namens haar partij en D66 woensdag 21 april indiende: maak overnachtingen voor campers mogelijk.

WeWa en D66 maken zich al een tijd sterk voor uitbreiding van de recreatiemogelijkheden. Daarbij hoort volgens Vink ook de mogelijkheid van overnachten.

Omdat campers als warme broodjes over de toonbank gaan in tijden van corona en Nederlanders steeds vaker de schoonheid van hun eigen land opzoeken, moet Waddinxveen kijken naar een geschikte locatie.

“Allerlei gemeenten in de buurt hebben al van die camperplaatsen”, zei Vink. “Gouda bijvoorbeeld. Die zit al voor de hele zomer volgeboekt.”

Volgens haar zou Waddinxveen prima passen in het net van gemeenten met een camperplek. Ingewikkeld hoeft het niet te zijn. “Een terrein en een slagboom en je bent er. Natuurlijk moeten we ons niet meten met Gouda met zijn cultuurhistorische binnenstad, maar onze ligging, ons recreatiegebied en de rust is zeker aantrekkelijk.”

Volgens Vink past de WeWa-roep om een camperplek in een groter plaatje waarbij Waddinxveen zichzelf kan promoten. “We hebben een gemeente met prachtige natuurgebieden en Gouda ligt om de hoek.”

Interessant
De motie van WeWa en D66 werd door de andere partijen in de raad als interessant gezien. De reden waarom zij niet stonden te juichen was van financieel-technische aard. Een aantal partijen vindt het faciliteren van zo’n locatie geen taak van de gemeente.

Daarom was PCW-raadslid Hans van Maurik opgetogen dat hij kon melden dat de eigenaar van recreatiepark Breedijk interesse heeft om twee tot vier camperplaatsen te realiseren.

Wethouder Kirsten Schippers zegde toe te gaan praten met de ondernemers en ook contact te hebben met de GroenAlliantie.

Bron : https://www.hartvanwaddinxveen.nl/nieuws/toerisme/22132/wewa-wil-toerisme-in-waddinxveen-meer-stimuleren

Geplaatst in Uncategorized.