Geef starters voorrang bij nieuwe woningen De Dreef

Waddinxveen – Meerdere fracties in de gemeenteraad willen dat speciale doelgroepen voorrang krijgen bij de woningbouwplannen aan De Dreef. In het gebied, waar nu nog het Coenecoop College en sporthal De Dreef staan, moeten 175 appartementen komen.

In de plannen is een verdeling gemaakt van dertig procent sociaal en duurdere koopappartementen. Daardoor kan volgens wethouder Martijn Kortleven een positieve grondexploitatie worden bereikt. Volgens hem is dat hard nodig, want bij andere grote projecten elders in Waddinxveen eindigt Waddinxveen in de min.

CDA en WeWa willen graag dat er in het woonprogramma extra aandacht komt voor doelgroepen. CDA denkt aan starters. “Bij de toewijzing van woningen van het appartementencomplex vlakbij de Máximatunnel visten zij achter het net. Toen kregen 55-plussers voorrang”, zei CDA-raadslid Frans Schwiebbe. “Juist voor starters is het in deze huidige woningmarkt erg lastig.”

Ook WeWa wil voorrang geven aan jongeren en starters, maar er moet volgens woordvoerder Helma Schippers ook plek komen voor 1- en 2-persoonshuishoudens. “Dus niet alleen maar grote appartementen bouwen.”

De PCW ziet graag meer woningen komen. “De woningnood is hoog”, aldus Albert Kerssies.

Voorzieningen
De partijen willen dat in het gebied ook ruimte wordt gereserveerd voor voldoende parkeerplaatsen, groen en een sportmogelijkheid. Als het even kan, moet het voor tennisvereniging De Gouwe Smash, dat aan het te ontwikkelen gebied grenst, mogelijk zijn een extra padelbaan aan te leggen.

Volgens clubwoordvoerder Gerard van Kampen is De Gouwe Smash door padel (een combinatie van squash en tennis) uit zijn jasje aan het groeien. De club opende vorig jaar twee banen en zag het aantal leden met zestig procent stijgen. “We willen op korte termijn uitbreiden met één baan.”

Dat lijkt er niet in te zitten. De club zal een extra tennisbaan moeten opofferen, of, zoals sportwethouder Brigitte Leferink voorstelde, het terrein in de toekomst alleen voor padeltennis inzetten. Zij vertelde ook dat er verkennend was gesproken over één groot, centraal, tennispark in Waddinxveen.

Bron : https://www.hartvanwaddinxveen.nl/nieuws/algemeen/22327/partijen-geef-starters-voorrang-bij-nieuwe-woningen-de-dreef

Geplaatst in Uncategorized.